Frikadeller i currysås

Ingredienser

Färs
1 kg (blandfärs, kalvfärs eller kalkonfärs)
2 ägg
2dl grädde 
ca 4 dl buljong från koket
salt peppar 

Buljong
ca 1 liter kycklingbuljong att koka i och använda som bas i sås.

Såsen
1 msk mjöl
50 gr smör
Grädde & creme fraice
Buljong från koket
1 lök
1 äpple
Curry eller currypasta
salt & peppar
ev msg

Till servering 
Ris med majs och ärtor
Mangochutney

Portioner: 6

Blanda färsen med grädde och ägg. Krydda med salt och peppar. Gör till runda bollar.

Koka i kycklingbuljong i ca 10 min.

Hacka lök. Skala, kärna ur och tärna äpplet.

Fräs lök och äpple med smör. Tillsätt curry eller currypasta och mjöl och fräs ytterligare någon minut.

Tillsätt buljong från frikadellkoket. och 3 dl grädde samt 1 dl creme fraice. Låt koka ihop ca 3 min och smaka av currysåsen med salt. Går även bra med en halv tesked msg. Mixa såsen slät.

Koka riset enligt paketet. Tillsätt majs, ärtor eller vad du känner för.

 

Inspiration från
Farmor Lisa